Magnasense logotype

News

Brand Change Announcement: AegirBio AB has officially changed its name to Magnasense AB. The new website, www.magnasense.com, launched on 9 July 2024, with redirects from www.aegirbio.com.

Magnasense följer planen i RADx-projektet

Magnasense AB är glada att kunna dela en uppdatering om den pågående produktutvecklingen inom RADx-initiativet (Rapid Acceleration of Diagnostics). När bolaget nu närmar sig november-deadline har dess magnetiska testremsor visat goda resultat med MagniaReader-plattformen, vilket speglar framsteg i projektet.

Magnasense arbetar nära Digital Health Solutions (DHS) för att slutföra programvaran för prototypen Reader så att den uppfyller de nödvändiga känslighetskraven. Detta samarbete är avgörande för att säkerställa att systemet fungerar som avsett, och bolagen är fullt engagerade i att stödja dessa ansträngningar, både ur ett utvecklings- och ekonomiskt perspektiv.

Projektet går nu in i ett kritiskt skede, med intern validering (Milestone 3) planerad till andra halvan av oktober. Vid en framgångsrik intern validering kommer prototypen Reader och testkittet att skickas till ett externt valideringslaboratorium för att uppnå Milestone 4. Dessa viktiga milstolpar är bolagets främsta fokus när det arbetar mot att slutföra denna fas av RADx-initiativet.

"Teamen hos Magnasense och DHS är engagerade i att uppfylla både projektets tidslinjer och prestationsmål," säger Marco Witteveen, vd för Magnasense. "Vårt mål är att demonstrera tillförlitligheten i vår lösning och få godkännande från RADx-kommittén för att avancera projektet. Vi kommer att fortsätta att ge uppdateringar när vi gör framsteg."