Magnasense logotype

News

Brand Change Announcement: AegirBio AB has officially changed its name to Magnasense AB. The new website, www.magnasense.com, launched on 9 July 2024, with redirects from www.aegirbio.com.

Magnasense och Salignostics inleder förstudieprojekt

Lund, Sverige och Jerusalem, Israel, 29 augusti 2024 — Magnasense AB och Salignostics Ltd är glada att meddela starten av en förstudie som syftar till att undersöka potentiella möjligheter för teknikutveckling. Detta projekt kommer att dra nytta av Magnasenses innovativa magnetiska testremsateknologi i kombination med Salignostics avancerade provtagningsanordningar.

Samarbetsprojektet mellan Magnasense och Salignostics är ett första steg för att undersöka möjligheten att kombinera bolagens respektive styrkor med fokus på noggrannhet, effektivitet och användarvänlighet i diagnostiska tester.

Marco Witteveen, VD för Magnasense AB, kommenterade projektet:

"På Magnasense strävar vi alltid efter att tänja på gränserna för diagnostikteknologi. Detta projekt tillsammans med Salignostics ger oss möjlighet att utforska nya områden och expandera användningsområdena för vår magnetiska testremsateknologi. Vi är entusiastiska över potentialen som denna förstudie har och ser fram emot de innovativa lösningar som kan uppstå."

Dr. Guy Krief, vice VD på Salignostics Ltd, tillade:

"Detta projekt med Magnasense passar perfekt in i vårt uppdrag att revolutionera provtagning och diagnostisk testning. Att kombinera vår expertis inom provtagning med Magnasense's magnetiska testremsateknologi öppnar upp potentiella möjligheter för teknologiska framsteg. Vi ser fram emot resultaten av denna förstudie."

Förstudien kommer att påbörjas under tredje kvartalet 2024, där båda företagen avsätter resurser och expertis för att säkerställa fullständigt engagemang, och kommer att slutföras under fjärde kvartalet 2024.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Marco Witteveen, CEO Magnasense AB
Epost: ir@magnasense.com
Bolagets Certified Adviser är Eminova Fondkomission AB | adviser@eminova.se

Salignostics Ltd
JBP Minrav building Floor 4
Hadassah Ein Kerem Medical Center
Jerusalem, Israel
office@salignostics.com

Om Salignostics Ltd
Salignostics Ltd är i framkant av provtagningsteknologi och utvecklar avancerade anordningar som förenklar och förbättrar processen för att samla in biologiska prover. Deras lösningar är utformade för att stödja en rad olika diagnostiska applikationer, vilket bidrar till bättre hälsoresultat."