Magnasense logotype

News

Brand Change Announcement: AegirBio AB has officially changed its name to Magnasense AB. The new website, www.magnasense.com, launched on 9 July 2024, with redirects from www.aegirbio.com.

Magnasense upptar lån om totalt 3 MSEK från styrelseledamöter

Magnasense AB (”Magnasense” eller ”Bolaget”) har idag ingått låneavtal med styrelseledamöter avseende upptagande av lån om totalt 3 MSEK. Lånen upptas i syfte att stärka Bolagets rörelsekapital och för att finansiera Bolagets investeringar.

Magnasense har idag upptagit lån om 3 MSEK. Bolaget har ingått låneavtal om 1,5 MSEK vardera med styrelseledamöterna Fredrik Häglund och Michael Schwartz ("Långivarna"). Lånen har upptagits i syfte att stärka Bolagets rörelsekapital och för att finansiera Bolagets investeringar.

Lånen uppgår till totalt 3 MSEK. Lånen ska löpa med en ränta om 2,0 procent per början av varje 30-dagarsperiod på lånens totala utestående belopp, från den dag Långivarna betalar ut lånen till dess att lånen återbetalas i sin helhet och regleras på Långivarnas konto.

Uppdragsarvodet uppgår till 5,0 procent av lånen. Uppdragsarvodet ska betalas av Bolaget till Långivarna som ersättning för Långivarnas utgivande av lånen. Uppdragsarvodet kommer inte att betalas kontant utan Långivarna kommer att dra av det från återbetalningen av lånet.

Lånen förfaller till betalning den 30 mars 2025. Magnasense har rätt att när som helst återbetala de utestående lånen inklusive upplupen ränta utan att Långivarna kräver kompensation för räntedifferens. Om Bolaget genomför en företrädesemission ska lånen återbetalas av emissionsinstitutet i företrädesemissionen inklusive eventuell upplupen ränta.

Styrelsen har bedömt lånevillkoren som marknadsmässiga och att upptagandet av lånen ligger i såväl Bolagets som dess aktieägares bästa intresse. Upptagandet av lånen föregicks av en marknadssondering utförd av externa rådgivare.

Fredrik Häglund och Michael Schwartz har inte deltagit i beredningen av styrelsens beslut att ingå låneavtalen utöver sin roll som parter i förhandligen.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Marco Witteveen, CEO
E-post: ir@magnasense.com

Bolagets Certified Adviser är Eminova Fondkommission AB | adviser@eminova.se

Magnasense i korthet

Magnasense är ett svenskt diagnostikföretag som grundades 2019 för att erbjuda tester för att övervaka och optimera doseringen av biologiska läkemedel via sin unika patenterade teknologiplattform. I juni 2020 noterades Magnasense på Nasdaq First North Growth Market. Bolagets ambition är, förutom att föra ut innovativ diagnostisk teknologi till marknaden, att göra diagnostik mer tillgänglig, enklare att använda och att ge korrekta och lätt överförbara resultat. För mer information, se Magnasense hemsida www.magnasense.com.